De vraag wat kost een website laten maken is niet eenvoudig te beantwoorden. Vergelijk het immers maar eens met de vraag: Wat kost een auto? Op Marktplaats vind je er vast één voor een paar honderd euro. Maar er zijn ook auto’s die tonnen kosten. In dit artikel proberen we toch antwoord te geven op de vraag wat een website mag kosten.

Wat kost een website laten maken?

Maar wat kost een nieuwe website laten maken nou? Een website bestaat in grote lijnen uit: vormgeving, techniek (de code van de website) en content (teksten, foto’s, video’s en dergelijk). Een standaard presentatie website met zaken als een contactformulier, fotogalerij en Google maps kaartje is vrij eenvoudig qua techniek. Als er maatwerk techniek nodig is kost de website snel veel meer. Vandaar dat we even uitgaan van een standaard website. Wellicht wil je de content zelf verzorgen of besteed je dat ook uit.

Webdesigners werken vaak op twee manieren voor het maken van een website. Sommige werken met standaard template ontwerpen. Deze zetten ze dan helemaal in de gewenste huisstijl. Deze werkwijze bespaart veel geld. Wij werken zelf ook op deze manier. Het kan echter ook zijn dat je een 100% unieke website wenst. In dat geval komt er vaak een uitgebreide intake, ontwerptraject en veel besprekingen. Zulke websites realiseren wij overigens ook regelmatig.

Uiteindelijk is het heel lastig om exact aan te geven wat een website kost. Het is verstandig om bij meerdere partijen een website offerte aanvraag te doen. Bij je website zijn een aantal zaken heel belangrijk. Je wilt een vindbare website, een makkelijk website beheersysteem voor het zelf aanpassen van je website. Daarnaast is een professioneel ontwerp belangrijk en moet de website foutloos zijn. Achteraf is het natuurlijk fijn als je bij iemand terecht kunt voor support.

Vindbare website
Jobmaritiem Uitzendbureau
Bekijk al onze website voorbeelden

Wat kost een website laten maken nadat deze af is?

Nadat je website af is heb je ook nog kosten. In ieder geval voor de hosting en e-mail. Daar zijn allemaal verschillende prijzen in. Het verschil zit vaak in de professionaliteit van de hosting en de service. Is je website altijd online? Zorgt de hosting voor een snelle website? Dit is allebei belangrijk voor een goede positie in Google. Het is ook fijn dat er een service is waarbij je kunt bellen bij problemen. Vraag dit na bij je website maker!

Er zitten ook vaak nog kosten aan het beheersysteem waarmee je zelf je website kunt onderhouden. We zien vaak dat webdesign bureaus deze niet automatisch van updates voorzien. Dit is wel belangrijk om hacks (inbraken op je website) te voorkomen. En om up-to-date te blijven. Wij updaten niet alleen ons beheersysteem continu. Ook de code van je website wordt geoptimaliseerd. Zo profiteer je van verbeteringen voor een goede vindbaarheid en dat je website blijft werken in alle nieuwe browsers. Een website die je niet zelf kunt onderhouden geeft vaak onvoorziene kosten. Je moet dan altijd de webdesigner vragen om updates te plaatsen. Onhandig en duur. Hou er dus rekening mee dat iets hogere kosten per maand voor je website wel eens veel geld kan opleveren!

Websites maken wij door het hele land!

Door heel Nederland realiseren wij websites. Of het nou gaat om Friesland, Limburg of Noord-Holland is. We hebben hier veel ervaring mee. Alles wordt besproken via de telefoon en e-mail. Bij ons krijg je niet eerst een menu en spreek je elke keer weer iemand anders. Vaste contactpersonen en korte lijnen zorgen voor een prettige samenwerking.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan