De vraag wat kost een website laten maken is niet eenvoudig te beantwoorden. Vergelijk het immers maar eens met de vraag: Wat kost een auto? Op marktplaats vind je er vast één voor een paar honderd euro. Maar er zijn ook auto’s welke tonnen kosten. In dit artikel proberen we toch antwoord te geven op de vraag wat een website mag kosten.

Wat kost een website laten maken?

Maar wat kost een nieuwe website laten maken nou? Een website bestaat in grote lijnen uit: vormgeving, techniek (de code van de website) en content (teksten, foto’s, video’s e.d.). Een standaard presentatie website met zaken als een contactformulier, fotogalerij en Google maps kaartje is vrij eenvoudig qua techniek. Als er maatwerk techniek nodig is kost de website snel veel meer. Vandaar dat we even uitgaan van een standaard website. Wellicht wilt u de content zelf verzorgen of besteed u dat ook uit. Om het wederom simpel te houden ga ik er vanuit dat u de content zelf regelt. De vraag: Wat kost een website laten maken is, wordt zo veel makkelijker.

Webdesigners werken vaak op twee manieren voor het maken van een website. Sommige werken met standaard template ontwerpen. Deze zetten ze dan helemaal in de gewenste huisstijl. Deze werkwijze bespaard veel geld. Wij werken zelf ook op deze manier. Echter kan het ook zijn dat u een 100% unieke website wenst. In dat geval komt er vaak een uitgebreide intake, ontwerptraject en vele besprekingen. Zulke websites realiseren wij overigens ook regelmatig.

Uiteindelijk is het heel lastig om exact aan te geven wat een website kost. Het is verstandig om bij meerdere partijen een website offerte aanvraag te doen. Bij uw website zijn een aantal zaken heel belangrijk. U wilt een vindbare website, een makkelijk website beheersysteem voor het zelf aanpassen van uw website. Daarnaast is een professioneel ontwerp belangrijk en moet de website foutloos zijn. Achteraf is het natuurlijk fijn als u bij iemand terecht kan voor support.

Vindbare website
Jobmaritiem Uitzendbureau
Bekijk al onze website voorbeelden

Wat kost een website laten maken nadat hij af is?

Nadat uw website af is heeft u ook nog kosten. In ieder geval voor de hosting en e-mail. Daar zijn allemaal verschillende prijzen is. Het verschil zit hem vaak in de professionaliteit van de hosting en de service. Is uw website altijd online? Zorgt de hosting voor een snelle website? Dit is beide ook belangrijk voor een hoge positie in Google. Maar het is ook fijn als er een service is waarbij u kunt bellen bij problemen. Vraag uw website maker goed hier naar!

Er zitten ook vaak nog kosten aan het beheersysteem waarmee u zelf uw website kunt onderhouden. We zien vaak dat webdesign bureau’s deze niet automatisch van updates voorzien. Dit is wel belangrijk om hacks (inbraken op uw website) te voorkomen. En om up-to-date te blijven. Wij updaten niet alleen ons beheersysteem continu. Maar ook de code van uw website wordt geoptimaliseerd. Zo profiteert u van verbeteringen voor een goede vindbaarheid. En dat uw website blijft werken in alle nieuwe browsers. Een website die u niet zelf kunt onderhouden geeft vaak onvoorziene kosten. U moet dan altijd de webdesigner vragen om updates te plaatsen. Onhandig en duur. Hou er dus rekening mee dat iets hogere kosten per maand voor uw website wel eens veel geld kan opleveren!

Websites maken wij door het hele land!

Door heel Nederland realiseren wij websites. Of het nou Friesland, Limburg of Noord-Holland is. We hebben hier geruime ervaring mee. Alles wordt besproken via de telefoon en e-mail. Bij ons krijgt u niet eerst en menu en spreekt u elke keer weer iemand anders. Vaste contactpersonen en korte lijnen zorgen voor een prettige samenwerking.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan