Je website aanmelden bij Google


Heb je een nieuwe website en heeft Google je website nog niet geïndexeerd? Ofwel: Heeft Google je website nog niet gevonden en toegevoegd aan z’n zoekmachine? Dan zijn er twee methodes om dit voor elkaar te krijgen. De eerste is het aanmaken van een Google My Business account en de tweede is middels Google Search Console.

Controleren of Google je al geïndexeerd heeft

Controleer eerst of je website al in de zoekmachine staat. Is dit namelijk al het geval, dan hoef je verder niks te doen. Dit doe je door in de Google zoekbalk te zoeken op “Site:” en door direct daarachter je website URL neer te zetten. Voorbeeld: Je website is www.sitetogo.nl. Tik dan in het zoekbalkje van Google in: Site:www.sitetogo.nl. Google toont nu alle pagina’s van je website. Zie je geen resultaat? Dan is je website nog niet geïndexeerd.

Zie je wel je website dan hoef je niks te doen. Maar heb je nog nog nooit een Google My Business profiel aangemaakt? Dan adviseren we je nog steeds om deze aan te maken. Niet om je website geïndexeerd te krijgen, maar omdat dit helpt voor je (lokale) vindbaarheid in Google. Google My Business is gratis. Lees hier hoe je een account aanmaakt: Google My Business account aanmaken.

Twee methodes als je nog niet in de zoekmachine staat

Methode 1: Google My Business account aanmaken

Dit is de eenvoudigste methode. Met Google My Business maak je een bedrijfsprofiel aan bij Google. Je vult daar ook je website in. Zodra je dus een My Business account aangemaakt hebt weet Google direct van het bestaan van je website af. Sowieso adviseren we altijd dat je een compleet Google My Business account aanmaakt. We hebben een artikel geschreven over Google My Business. Lees deze hier.

Methode 2: Je website aanmelden met Google Search Console

Google Search Console gebruiken wij als online marketing bureau heel veel voor onze klanten. Je kunt hiermee je website aanmelden maar ook onderhouden. Je kunt eventuele problemen detecteren of bijvoorbeeld er voor zorgen dat bepaalde pagina’s juist niet gevonden worden via Google. Alle functies die Google Search Console aanbiedt hoef je niet te gebruiken. Maar door een account aan te maken en je website aan te melden weet Google daarna wel van het bestaan van je website af. Om een account aan te maken moet je ook “bewijzen” dat jouw website echt van jou is. Dat gaat doordat Google wil dat je een stukje code in je website zet. Dit kan je niet zelf. Bel of mail ons zodat we hier even bij kunnen helpen. Natuurlijk kunnen we ook alles voor je doen. De directe link om naar Google Search Console te gaan: https://search.google.com/search-console.

Ik sta in de zoekmachine maar ik ben slecht vindbaar

Sta je in de zoekmachine maar ben je op belangrijke zoektermen toch slecht vindbaar? We hebben een artikel geschreven over hoe Google werkt. We raden je aan om dit eerst te lezen. Neem vervolgens gerust contact met ons op. We kunnen alles goed voor je uitleggen, testen en er voor zorgen dat je beter vindbaar wordt.